Каква е ползата при работа с кредитен посредник?

Business handshake

редстои Ви да кандидатствате за потребителски, ипотечен или фирмен кредит.

Чудите се има ли някой, който би могъл да Ви ориентира за условията, които предлагат банките.

Именно това прави кредитния посредник. БНБ поддържа Регистър на кредитните посредници, където са вписани юридически и физически лица, които са сертифицирани да упражняват тази дейност.

Ето и някои от основните предимства при работа с кредитен посредник:

  1. Ще свършат работата вместо Вас – вместо да губите време в посещение на офиси на няколко банки и да провеждате едни й същи разговори относно запитване за оферта, бихте могли да намалите отделеното време в пъти като работите с един консултант. Разкажете какви са възможностите и желанията Ви и кредитния посредник ще проучи банковия пазар и ще Ви предложи оферти, отговарящи на търсенето Ви. 
  2. Независим анализ на получените оферти – нормално е всяка банка да желае да Ви привлече като клиент и да изтъква предимставата на собствената си оферта. Кредитния посредник работи единствено и само в интерес на клиента. Заедно с него абсолютно безпристрастно ще разберете предимствата и недостатъците на всяка една оферта, за да сте информирани преди да направите избора си.
  3. Услугата на кредитния посредник е абсолютно безплатна за клиентите – разбира се кредитния посредник получава възнаграждение, но не от клиента, а от кредитиращата банка. И то е напълно обосновано, понеже кредитния посредник пести ресурси на банката. Не се налага банковия консултант да разяснява условията и процедурата на банката по отпускане на кредит. А директно входира искането на клиента за разглеждане. 
  4. Не се налага да се запознавате в детайли с работата на банки, брокери, оценители, нотариуси и държавни институции – кредитния посредник “говори” езика на всички участници в процеса. Воден от интереса Ви поема цялата комуникация като Ви съдейства на всяка стъпка до постигане на поставената цел.
  5. Остава дългосрочно до Вас – в случай, че решите да си “сверите часовника” винаги може да го потърсите. Кредитния посредник ще Ви информира за най-добрите условия на пазара в момента.

Много често успешното приключване на сделката зависи от доброто познаване на детайлите.

Работете с професионалисти, за да получите най-доброто.

Екатерина Мишева, тел. 0884322230

Управител, Комфорт Кредит ООД

0 отговори

Остави отговор

Искате ли да участвате в дискусията?
Искате ли да допринесете?

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *